LUNA A JEJÍ FÁZE


Dneska jsem se rozhodla napsat pár základních pravidel k fázím Luny či Měsíce, chcete-li. Když si je osvojíte a začnete se jimi řídit, sami uvidíte kladné výsledky, které se týkají nejen zásahů v zahradě, ale i vaše zdraví zajásá. Že má Luna čtyři fáze (dorůstající, úplněk, ubývající, novoluní), ví snad každé malé dítě. Že každá z těchto fází má jasná specifika taktéž. Odpradávna lidé věřili, že Luna ovlivňuje chemické procesy a tím i psychiku v lidském těle. Vy sami jste již asi i na svých tělech a myslích dávno vypozorovali, jaká fáze má na vás jaký vliv, většinou jsou citlivější ženy, které jsou s přírodou a jejími procesy propojeny intenzivněji než muži, a pak také malé děti, které jsou - jak známo - do určitého věku nadprůměrně senzitivní.
Úplněk: ohledně zdraví je dobré vědět, že tři dny před, v a tři dny po úplňku nejsou vhodné dny pro jakékoli zásadní zásahy do těla, tím spíš ne operativní. Úplněk samotný je nejhorší den pro operace, takže pokud si budete nějakou plánovat, vždy si nechte lékařem navrhnout více termínů, abyste si daná data mohli doma zkontrolovat s lunárních kalendářem. Není náhodou, že úplněk bývá ovšem velmi častým urychlovačem příchodu porodu, což vám potvrdí každý porodník. O tomto dni taktéž není vhodné zasahovat do rostlin a stromů: nezařezávat, nezaštipovat. Jedinou výjimkou jsou byliny a jejich sběr, protože právě o úplňku mají bylinky tu největší moc. Co se týče magie a vysílání přání do Vesmíru, pak je úplněk nejvhodnější pro očišťování minerálů, orgonitů, karet, kyvadel atd. a jejich nabíjení za svitu Měsíce. Taktéž je to velmi vhodná doba pro kouzla a čáry, takže pokud toužíte po lásce, po nalezení vhodného partnera či kamaráda do života, chcete posílit svůj úspěch v byznyse či se posunout na kariérním žebříčku, pokud chcete posílit ochranu a očistu své osoby (očistné koupele v bylinkách a soli) a místa, ve kterém žijete či přilákat štěstí nebo vylepšit si komunikaci s Astrálem a anděly, pak pro čarování a vysílání přání nahoru použijte úplňkovou noc (noc je všeobecně pro magii vhodnější než den).
Ubývají (couvající) Měsíc: toto je velmi vhodná doba pro diety, protože energie posilují spalování a taktéž když budete v tomto období jíst víc, zjistíte, že jste i přesto nepřibrali tolik, kolik byste se stejným množstvím stejných potravin nabrali, kdybyste je konzumovali v období přibývajícího Měsíce. Energie v rostlinách, míza ve stromech a keřích je nízko či v podzemní části, proto je vhodné zastřihovat, kácet, zaštipovat, odstraňovat plevel, přesazovat, stříhat živý plot. Ovšem nezasahujte do půdy, odpočívá. Všeobecně se dá říct, že ubývající měsíc redukuje ve všech oblastech. Magická kouzla pak spíš soustřeďte na zahnání negací včetně negativní lidí, kterých se nemůžete jinak zbavit, zbavení ti utišení bolestí, splínů a úzkostí, na odehnání mračen po hádkách a nepříjemných diskuzích či samotné odstranění těchto situací, taky můžete požádat o zažehnání nepříjemné životní situace. Taktéž jsou to vhodné dny pro vyhazování a odstraňování všeho zbytečného, starého, prošlého, zkrátka všeho, co vám doma, v hlavě, v mobilu či jinde už neslouží :-)
Nov neboli Novoluní: nejlepší den pro detox a očistné kúry, pijte zelený čaj, jezte ovoce a zeleninu. Operativní zákroky jsou stejně jako o úplňku nejméně vhodné. Je to doba snad pro všechna kouzla, zejména pak ta, která se týkají nových začátků. Co se zahrady týče, tam platí to samé, co pro zásahy či nezásahy za dob ubývajícího měsíce. Se svíčkou si pak přejte či kouzlete kvůli změně práce, nalezení vhodného domova a bezproblémového stěhování, navýšení platu, o které tak dlouho bojujete a taktéž pokud toužíte po miminku, pak o dušičku dítěte požádejte právě v noci novoluní.
Dorůstající Měsíc: dorůstající Měsíc narozdíl od ubývajícího, který redukuje, naopak posiluje a přidává, tudíž je to doba, kdy se sáže, seje, vysazuje, přesazuje, seče tráva, aby byla pěkná a houstla... V tomto období je energie v Přírodě naopak soustředěna do nadzemních částí, proto se nemá v žádném případě řezat, kácet, zaštipovat. Je to vhodná doba pro kadeření vlasů, pro cvičení a upevňování postavy, hlídejte si více jídelníček, v tomto období se snáze přibírá na váze. Taktéž si kydněte na obličej masku, opěkní vás víc než například v době couvajícího Měsíce. Tato fáze posiluje a přidává, takže ohledně magických kouzel je perfektním časem pro pohnutí se z vyjetých kolejí, zbabování se závislostí a depresí, taktéž můžete žádat o nalezení ztracených předmětů či zaběhnutých domácích mazlíčků, můžete si přát zlepšení stavu v byznyse či zaměstnání.
Morgana


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA