VÝZNAM NEMOCÍ - ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA


Emocionální blok: člověk postižený roztroušenou sklerózou má tendence zatvrzovat se, aby v určitých situacích nemusel trpět. Ztrácí veškerou poddajnost, což mu pak brání přizpůsobovat se lidem a situacím. Má pocit, že mu někdo brnká na nervy, a v nitru se proti tomuto člověku bouří. Poté, co přesáhne své hranice, rezignuje a najednou neví, kterým směrem se dát.
O lidech s roztroušenou sklerózou se také říká, že jsou poněkud strnulí a nevyvíjí se. Nejraději by byli, kdyby se o ně někdo staral, ale dávají si obrovskou námahu, aby nedávali svou závislost najevo, protože ji nechtějí ukazovat svému okolí. Je to typ osob, jež by chtěly, aby vše bylo dokonalé, a jež toho po sobě žádají příliš. Musí se za každou cenu zalíbit. Protože se jim nemůže podařit dosáhnout tohoto nerealistického ideálu samotným, prostřednictvím vzniklého handicapu získávají omluvu, proč nemají onen dokonalý život, po kterém toužili. Mají také značné potíže smířit se s tím, že někdo, kdo vyvíjí mnohem menší úsilí, než oni, má v životě víc.
Duševní blok: čím je nemoc vážnější, tím důležitější a naléhavější poselství vám tělo dává. Nabádá vás, abyste nechali vyplynout na povrch svou přirozenou jemnost a přestali se zatvrzovat, to znamená, abyste přestali být tvrdí na sebe a přestali uvažovat tvrdě o druhých. Dopřejte si právo být na někom citově závislí, než se stanete zcela závislí pro svou nemoc.
Dávejte věcem volný průběh, nemusíte toho přece po sobě chtít tolik. Zhodnoťte ideál osoby, kterého se pokoušíte dosáhnout, a uvědomte si, že tento ideál zcela přesahuje vaše meze. Nejste povinni nikomu nic dokazovat. Přestaňte v sobě živit ten nesmírný strach, že se někomu znelíbíte, který vám brání v tom být sami sebou. Navíc vám tento postoj brání vyvíjet se tak, jak by si přálo vaše srdce.
Je také dost možné, že rodič stejného pohlaví vás kdysi tolik zklamal, že nyní děláte všechno proto, abyste nebyli stejní jako on(a), v důsledku čehož si kladete přílišné nároky. Přijetí a odpuštění především sobě samým mohou mít nesmírně příznivý vliv na vaše uzdravení.
(Zdroj: moudré knihy a internety)


Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA