BARVY, ČAKRY, KAMENY


Litoterapie, léčba kameny, funguje na bázi práce s energiemi, vyzařováním jednotlivých kamenů, které působí na energetická centra lidského těla. V Indii tato centra nazýváme čakry a tradičně je charakterizují jako výrony energie ve tvaru obráceného lotosového květu. Pokud se o indickou mystiku nezajímáte, nic se na vaší práci s kameny nemění. Centra existují, ať už je pracovně nazýváme jakkoli, a jejich harmonizace pomáhá tělu vypořádat se se škodlivými vlivy působícími jak na zdraví, tak i na psychiku.
1. Čakra základu (kořene), základní centrum: nachází se mezi konečníkem a genitáliemi. Její barvou je červená. Toto centrum ovlivňuje pohlavní orgány, střeva, krev, buněčnou stavbu a dolní končetiny, ze žláz nadledvinky. Kameny k němu náležející jsou převážně červené nebo zemitě hnědé (rubín, jaspis, hematit).
2. Čakra sakrální: nachází se tři prsty nad genitáliemi, její barvou je oranžová, v této čakře můžeme ovlivnit zejména sexuální energii, ale také vitalitu, vytrvalost a kreativitu. Ovlivňuje orgány uložené v pánvi, močový měchýř, ledviny, trávení. Ze žláz vaječníky, varlata a prostatu. Kameny, které k ní patří, mají oranžovou barvu (karneol, ohnivý opál).
3. Čakra pupeční: je v okolí pupku a v oblasti solar plexu, její barvou je zlatá, ovlivňuje poznání vlastního já a z orgánů zažívací ústrojí, žaludek, játra, slezinu, žlučník, vegetativní nervový systém, spodní část zad a slinivku. Její kameny mají zlatavou barvu, například citrín, zlatý topaz, jantar, zlato.
4. Čakra srdce: je uprostřed hrudi v úrovni srdce, jejím symbolem je lotos, barvami zelená a růžová, je sídlem citu a ovlivňuje fungování srdce, plic, krevního oběhu, vliv má také na pokožku, ze žláz na brzlík. Kameny srdeční čakry jsou například olivín, smaragd, jadeit, z růžových pak růženín, kunzit nebo rodochrozit.
5. Čakra hrdla: nachází se v krční jamce, její barvou je světle modrá a tyrkysová, ovlivňuje jícen, hrtan, průdušky, ruce, krk, šíji a také ústrojí řeči a sluchu, ze žláz štítnou žlázu. Kameny náležející k této čakře jsou světle modré, například lazurit, modrý fluorit, z tyrkysových chryzokol a tyrkys.
6. Čakra čela: leží mezi obočím, nad kořenem nosu, tam, kam se většinou situuje "třetí oko". Její barvou je tmavomodrá a indigo. Tato čakra má spojitost s osvícením a pročištěním mysli, ovlivňuje oči, dutiny, centrální nervový systém, uši a ze žláz hypofýzu. Kameny k ní patří indigově modré, např. azurit, tmavě modrý safír, sokolí oko apod.
7. Čakra korunní: je umístěna v oblasti temene a její barvou je fialová a průzračná. V této čakře je soustředěno vyšší vědomí, ovlivňuje mozek a lebku. Kameny, které patří ke korunní čakře, jsou např. ametyst, čaroit, fialový fluorit, z průzračných královské kameny křišťál a diamant.
(Zdroj: moudré knihy a internety)

Fotka uživatele Morgana.

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA