PŘESTUPNÝ ROK (2016..)


Strachuplné pověry pohanů
Ano, tohoto roku se týká mnoho, pohany opodstatněných, pověr, které dodnes silně účinkují. O čem tedy jejích pověry mluví? Říká se mnohé, ale nejpodstatnější jsou tyto. Tvrdili, že když nastává přechodný rok, žádná těhotná žena si nesmí stříhat vlasy, dokud neporodí, aby se ji narodilo zdravé dítě, vyhýbali se tím hrozící retardaci plodu, kvůli negativním vlivům tohoto roku. Když slyšeli výt psa, plivali přes rameno a říkali, ať si vyje, jen však do jiného domu, ne do našeho. Oni též věřili, že se ze země nesmělo nic sbírat, aby se nenatahaly negativní síly do domu a tak tento rok nesbírali vůbec žádné houby.
Dále se nikdo nesměl tento rok nikam stěhovat, jinak hrozilo neštěstí celé rodině. A staří lid si nesměli pořizovat pohřební šaty, neboť mohli kvůli tomu zemřít dříve, než přišel jejích čas. To byli ale pověrčivci, možná jen kvůli samotné víře v neštěstí, které tento rok přináší, si jej přitahovali do svého života. Avšak se nebudeme jejích pověrám smát, neboť dříve lidé znali přírodní moudrost, která je dnešní civilizaci téměř plně ukradená.
Proroctví moudré a slepé Vangy
Tato velmi známá a tajemná věštkyně po sobě stihla zanechat na tento rok velmi nemilé zprávy. Je to pouhá náhoda, že zrovna na přestupní rok? Obrázek si udělejte sami a možná dáte za pravdu i pohanům. Vanga všemu lidstvu vzkazuje, že se už naší civilizaci nepodaří vyhnout naší nezodpovědnosti a krutosti, kterou napáchala vůči přírodě a celému lidstvu. Blbostí naších vůdců prý dojde k další světové válce, každému určitě dojde, o čem se tu mluví, když se pozorně zaposlouchá do denních zpráv, které nám média sdělují. Kvůli velmi neobvykle suchému létu v roce 2015 a velmi teplé zimě, se pro vyrovnání přírodních sil, na jaře spustí prudké deště, které zaplaví skoro celou Evropu, nejvíce budou zasaženy oblasti, které byly zaplaveny v roce 2002, avšak katastrofa má být velmi drastická, mnoho životu si vezme s sebou.
A aby nebylo málo, ostatním Evropanům Vanga hlásá krutý osud, ti, kdož přežijí záplavy, se stanou obětmi chemických zbraní, rozpoutá se epidemie neznámého původu, podobná moru a lidé začnou hnít zevnitř a umírat. Kdo přežije, ten uteče na východ nebo na západ a Evropa zůstane zcela prázdná. To je ale hodná paní věštkyně, třeba nás jen starší, abychom se jako lidstvo už konečně vzpamatovali a začali myslet i na místo, kde bydlíme, na planetu Zemi, které denně ubližujeme vším, co děláme. Však její předchozí proroctví byly pravdivé, takže uvidíme, co se letos opravdu stane, či nestane.
29. února
Co že nám tento tajuplný den plný obav chce ještě sdělit? Možná vůbec nic a lidé jsou jako obvykle slepí, anebo slepě pověrčiví. Jedno je však velmi jasné, každý, kdo se narodil 29. února v přestupním roce, je trošku nešťastník, který nemůže v klidu každoročně slavit svoje narozeniny, protože z logického hlediska kalendáře to opravdu nejde. Obvykle se musí odkázat na den před nebo po, ale to opravdu není ono. Jsou však lidé, kteří slaví jednou za čtyři roky a jsou velmi spokojení, že mají klid od příbuzných a možná mají pocit, že nestárnou, jako ostatní, že jim je vlastně čtyři krát méně let, než všem. Krásná představa a třeba i výhoda a tím možná i veliké a výjimečné štěstí, být narozen v tento záhadný a všem ostatním hrůzu nahánějící den.
(Zdroj: moudré knihy a internety)
Dámy, 29. únor je taktéž jediným dnem, kdy žena může požádat o ruku svého partnera. Takže pokud se ten váš truhlík ještě nevyjádřil, dnes máte možnost :-)

Populární příspěvky z tohoto blogu

JMÉNA S TĚŽKOU KARMICKOU ZÁTĚŽÍ

PRSTY NA RUKOU A PSYCHOSOMATIKA

ANDĚLSKÁ ČÍSLA